Placuszki owsiane z kremem orzechowo – daktylowym

A teraz coś dla osób dbających o linię. Albo i niedbających, ale lubiących (jak ja) zjeść smacznie i zdrowo. Z minimalnym nakładem czasu, oczywiście. Zatem proszę bardzo, oto jest, pycha przepis. Sztućce w dłoń, będzie uczta!

Jedyne, czego potrzebujemy, to:

3/4 szklanki płatków owsianych (u mnie górskie
1/2 banana
1 jajko
Plaster twarogu półtłustego lub chudego (może być duży plaster)
Łyżka syropu klonowego (albo miodu, co tam lubicie. Albo bez niczego)

Wszystkie składniki mieszamy razem i voila! Smażymy na kropli oleju z obydwu stron.

img_20170220_111146_hdr

Teraz przyszedł czas na krem.

Potrzebujemy:

3/4 szklanki daktyli
Trochę orzechów (u mnie zwykłe arachidowe bez soli)

Daktyle i orzechy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min (żeby zmiękły). Następnie blendujemy na masę gładką (lub mniej gładką). Smarujecie nasze placuszki i zajadacie ze smakiem!

Życzymy smacznego,

Karo i Borys

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *